Aktuality

Zprávy z pólu – bulletin OP PPR, jaro 2022

15. března 2022

Vážení přátelé, 

přinášíme vám první letošní vydání bulletinu Zprávy z pólu. V jeho úvodu najdete základní informace o stavu Operačního programu Praha – pól růstu ČR a o posledních dvou výzvách, do nichž lze podávat žádosti o podporu. Pozveme vás také do Škodova paláce na výstavu úspěšných projektů podpořených právě z našeho programu.

Dva projekty vám představíme i v tomto vydání bulletinu. Tím prvním je revitalizace objektu Úřadu městské části Praha 14, umístěného na sídlišti Černý Most. Evropské prostředky zde přispěly k tomu, že radnice si dnes díky novým technologiím vystačí s minimem energie. 

Druhý vybraný projekt uskutečňuje Základní škola Zárubova v Praze 12. Jeho cílem je vytvořit pozitivní prostředí, které dětem s odlišným mateřským jazykem umožní co nejdříve se plně zapojit do výuky.

Vaší pozornosti bychom rádi doporučili také rozhovor s ekonomickým poradcem Zastoupení Evropské komise v České republice Josefem Schwarzem. Kromě blížícího se předsednictví Česka v Radě EU či podmínek pro čerpání prostředků vyčleněných na nové operační programy jsme se zajímali i o témata, jako jsou Green Deal či příležitosti, které pro české firmy plynou z českého plánu obnovy.

Na dalších stránkách bulletinu najdete mimo jiné informace o 14 nových elektrobusech pořízených s podporou z pražského operačního programu, které už vozí cestující. A dozvíte se také, kdy v ulicích uvidíme první z 15 nových trolejbusů, které budou rovněž financovány z našeho programu. 

Upozorníme vás na vládní nařízení, které od ledna zvýšilo finanční limity u veřejných zakázek.   

V rubrice nazvané Na co si dát pozor jsme se zaměřili na nejčastější chyby, které příjemci podpory dělají při nákupu propagačních předmětů. 

Závěrečné stránky pak opět přibližují pohled různých periodik na několik projektů realizovaných díky podpoře z našeho operačního programu.  

Přejeme vám příjemné čtení. 

Bulletin naleznete zde