Realizované projekty

Jeden svět na školách v Praze (JSNŠ v Praze) – využitím dokumentárního filmu a týmových projektů ke změně klimatu školy a třídy a k posílení občanských a sociálních kompetencí žáků i vyučujících

Prioritní osa:4. Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Specifický cíl:SC 4.2 Zvýšení kvality vzdělávání prostřednictvím posílení inkluze v multikulturní společnosti
Registrační číslo:CZ.07.4.68/0.0/0.0/19_068/0001444
Zaměření projektu:Na zapojených školách posílíme vyučující a žáky v jejich osobnostních a sociálních kompetencích a ve spolupráci s nimi rozvineme demokratickou kulturu ve škole i třídách a přispějeme tak ke zvýšení kvality vzdělávání a proinkluzivity těchto škol. Hlavním nástrojem k dosažení změny je zapojení celé školy do projektů JSNŠ (využívání audiovizuálních lekcí - dok. film a výukové aktivity, realizace žákovských projektů a další akce). Spolupráce proběhne s 10 školami po dobu min. 1 školního roku.
Žadatel:Člověk v tísni, o.p.s.
:
Výše schválené podpory:6 024 487 Kč
Harmonogram:

01.01.2020 -

WWW:www.jsns.cz

Na zapojených školách posílíme vyučující a žáky v jejich osobnostních a sociálních kompetencích a ve spolupráci s nimi rozvineme demokratickou kulturu ve škole i třídách a přispějeme tak ke zvýšení kvality vzdělávání a proinkluzivity těchto škol. Hlavním nástrojem k dosažení změny je zapojení celé školy do projektů JSNŠ (využívání audiovizuálních lekcí – dok. film a výukové aktivity, realizace žákovských projektů a další akce). Spolupráce proběhne s 10 školami po dobu min. 1 školního roku.